Για τη συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας στην 1η Μαθητική Ημερίδα

CategoriesΔΡΑΣΕΙΣ

Το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας συμμετείχε στην ημερίδα με δύο ομάδες μαθητών και με δυο υπεύθυνες καθηγήτριες, την κα Ζαμπέλη Ιωάννα και την κα Αγγουράκη Ελένη. Αρχικά, οι μαθητές προσήλθαν στο συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης, όπου παρακολούθησαν βίντεο με θέμα «Ο ιερέας των λεπρών: π. Χρύσανθος Κατσουλογιαννάκης». Στη συνέχεια, αφού τούς παρατέθηκε πλούσιο πρωινό, αναχώρησαν για το χώρο του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, όπου εκεί οι μαθητές επιδόθηκαν σε εκπαιδευτικά δρώμενα σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του σχολείου. Συγκεντρωμένοι στον προαύλιο χώρο του σχολείου, οι μαθητές έπρεπε αρχικά να βρουν το ειδικό ταμπελάκι με τα ονόματα της ομάδας τους. Στη συνέχεια, έπρεπε να ψάξουν να βρουν την αίθουσα με το χρώμα το οποίο υπήρχε στην ταμπέλα της ομάδας. Αφού έβρισκαν την αίθουσα, συμμετείχαν σε διασκεδαστικά παιχνίδια γνώσεων είτε μέσα από μια σειρά ερωτήσεων (κουίζ) σχετικές με την περιοχή του Λασιθίου (ιστορία, μέρη, ήθη και έθιμα) είτε με τη μορφή της παντομίμας. Οι δύο πρώτες ομάδες που θα τερμάτιζαν έχοντας καλό χρόνο, θα κέρδιζαν συμμετοχή σε δια ζώσης escape room ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας την εμπειρία ενός escape room μέσα από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Και μαντέψτε!! Η μία από τις δύο ομάδες  που κέρδισε την εμπειρία σε αληθινό escape room, ήταν η ομάδα του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας!!! Είχαν διαμορφωθεί δύο αίθουσες του σχολείου για τις ανάγκες του escape room, όπου οι μαθητές εισήλθαν σε σκοτεινό δωμάτιο και έπρεπε μέσα από γρίφους, χάρτες και αντικείμενα να λύσουν το μυστήριο. Η ομάδα που έλυσε πρώτη το γρίφο ήταν αυτή του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, η οποία κέρδισε αναμνηστικό έπαινο συμμετοχής και βιβλία.

Αφού βραβεύτηκαν οι μαθητές και μοιράστηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους, καθηγητές και μαθητές αναχώρησαν σε παραλιακή ταβέρνα της Ιεράπετρας όπου παρέθεσε γεύμα ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ.Κύριλλος. Οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη συγκλονιστική εμπειρία που έζησαν. Η ημερίδα πέτυχε το διττό σκοπό της, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό-αλληλεπιδραστικό: από τη μια να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία, τη λαϊκή και θρησκευτική παράδοση του νομού Λασιθίου μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες και από την άλλη οι συμμετέχοντες να συναντηθούν, να γνωριστούν μεταξύ τους, να συνεργαστούν μέσω ευγενούς άμιλλας και να καταθέσουν τις απόψεις τους δημιουργώντας έτσι ευκαιρία για μελλοντικές συνεργασίες!

Σκόρπιες σκέψεις των μαθητών μας:

«Η εμπειρία ήταν φανταστική! Τα escape room ήταν απίθανα! Μπράβο στους μαθητές και καθηγητές που τα δημιούργησαν!» (Κουτσάκη Ιωάννα, Β1, 2ο)

«Η εμπειρία ήταν φανταστική! Τα escape room ήταν απίστευτα και οι καθηγητές πολύ ευγενικοί! Τα παιδιά ήταν πολύ κοινωνικά και περάσαμε τέλεια! Οι δραστηριότητες που μας είχαν ετοιμάσει, μού άρεσαν αρκετά και θα ξαναπήγαινα! Μπράβο στους μαθητές και στους καθηγητές που τα έκαναν όλα αυτά πιθανά!» (Ξενικάκη Αντωνία-Ειρήνη, Β1, 2ο)

 

Αγγουράκη Ελένη, ΠΕ02ΕΑΕ, 2ο

Ζαμπέλη Ιωάννα, ΠΕ01, 2ο

About the author