ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ? ΜΑΙΟΣ 2023

CategoriesΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔΡΑΣΕΙΣΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος και του μαθήματος της ιστορίας η Τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα. Στην εκδρομή συμμετείχε επίσης η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Οι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές, επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, τον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών καθώς και την ιστορική πόλη του Ναυπλίου και το φρούριο Παλαμηδιού.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος, με θέμα : «Το ποδόσφαιρο ως μέσον επικοινωνίας», όπου οι εκπαιδευτικοί επιχειρούν να διδάξουν στα παιδιά την θετική πλευρά του ποδοσφαίρου με απώτερο σκοπό να αυτά συνειδητοποιήσουν, την δυναμικότητα αυτού το αθλήματος στην επικοινωνία ανθρώπων και δημιουργία φιλικών σχέσεων μεταξύ τους, την ομαδικότητα και την αλληλεγγύη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο μουσείο της ιστορίας της ομάδας καθώς και παρακολούθηση του αγώνα του Ελληνικού πρωταθλήματος μεταξύ της ομάδας του Ολυμπιακού και της ομάδας του Βόλου.

Τέλος στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αειφόρο Σχολείο: Ξεκινώντας από την σχολική μας αυλή» πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας καθώς και στον χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου στο Γκάζι, όπου έγινε ξενάγηση στον χώρο του μουσείου ανακαλύπτοντας την συλλογή από τα σπάνια μηχανήματα που σχετίζονται με την παραγωγή του φωταερίου. Επιπρόσθετα οι μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το εργοστάσιο + εμείς».

 

 

About the author