ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. 1η ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΛΑΖ)

CategoriesΔΡΑΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της δράσης που αφορά τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών, ολοκληρώθηκε στις 2.2.2022 η υλοποίηση της πρώτης ενέργειας, η οποία είχε ως στόχο την καλλιέργεια σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο. Σε αυτή τη δραστηριότητα συμμετείχαν οι μαθητές των τμημάτων Α3 και Α5, καθώς επίσης και τα παιδιά από το τμήμα ένταξης του Γ2.

Η ενέργεια ξεκίνησε με συζήτηση γύρω από τις εκφάνσεις της διαφορετικότητας και τους τρόπους αντιμετώπισης της στοχοποίησης των μαθητών λόγω αυτής. Δόθηκε έμφαση στην ενσυναίσθηση που πρέπει να αναπτύξουν τα παιδιά για να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα και παράλληλα προωθήθηκε η ιδέα της συνεργασίας όλων εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Επιπροσθέτως, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις διάφορες μορφές σχολικού εκφοβισμού που υπάρχουν και για το πως μπορούν να βρουν υποστήριξη σε κάθε περίπτωση.

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι εμπειρίες που κατέθεσαν τα μεγαλύτερα παιδιά που συμμετείχαν στη δραστηριότητα, ενώ πολύτιμες υπήρξαν και οι συμβουλές τους προς τους μικρότερους μαθητές. Η δράση ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία διαφόρων κολάζ, όπου τα παιδιά συνεργάστηκαν και εκφράστηκαν δημιουργικά!

Ομάδα δράσης: Δημήτρης Σφακιανάκης, Χρυσούλα Ξουβερούδη, Μαρία Ρώτα,  Αικατερίνη Βερυκάκη.

 

About the author