Σχολές Γονέων στο 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

CategoriesΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Δωρεάν κύκλους Σχολών Γονέων για γονείς εφήβων διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας. Οι Σχολές θα λειτουργήσουν με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γονιών σε θέματα που σχετίζονται με την εφηβεία και τις εξαρτήσεις.

Αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες προκλήσεις για τους γονείς εφήβων και τη σημασία του ρόλου τους στη διαμόρφωση υγιών ενηλίκων, οι Σχολές στοχεύουν στην αναγνώριση παραγόντων κινδύνου και στην ενίσχυση των παραγόντων προστασίας. Απώτερο στόχος η πρόληψη εξαρτητικών συμπεριφορών ή η έγκαιρη παρέμβαση για την αντιμετώπισή τους.

Οι Σχολές θα προσφέρουν εβδομαδιαίες θεματικές συναντήσεις, βασισμένες στις ανάγκες των σημερινών γονιών. Στη θεματολογία τους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η επικοινωνία με τον έφηβο, το προφίλ του εφήβου και τα χαρακτηριστικά υψηλού κινδύνου, ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη, η προβληματική ενασχόληση με το διαδίκτυο, η διαχείριση συγκρούσεων και το πέρασμα στην ενηλικίωση.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας σε εβδομαδιαία βάση με ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 και λήξης τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλουν καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 ? 13:00, δήλωση συμμετοχής (δίνοντας όνομα, τηλέφωνο, email, επιθυμητές ώρες) στα τηλέφωνα 2842022289 (κα. Πυθαρούλιου, κα. Άψη, κα. Θεωδοράκη) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση stellapi2002@hotmail.com.

ΑΙΤΗΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΓΙΑ-ΣΧΟΛΕΣ-ΓΟΝΕΩΝ

 

About the author