Συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού

CategoriesΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔΡΑΣΕΙΣ

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την επιτυχημένη συμμετοχή των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 στη πόλη του Αγίου Νικολάου.

Η δράση τελούσε υπό την αιγίδα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και αποτέλεσε πλατφόρμα για την ανάδειξη του ταλέντου και της αφοσίωσης των μικρών σκακιστών μας.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους μαθητές μας: Χρήστο Καραδήμα και Άγγελο Λιαπάκη από την Α΄ Γυμνασίου, καθώς και τους Κένκα Ράσελντ, Ντίκο Ρούσεβ, Ντόκο Νέο και Κλάιντι Γκιόνι από τη Γ Γυμνασίου, για τη συμμετοχή και την εξαιρετική τους απόδοση.

Επιπλέον, θέλουμε να συγχαρούμε ιδιαιτέρως τον μαθητή της Α Γυμνασίου, Άγγελο Λιαπάκη, για την εξαιρετική του επίδοση που τον οδήγησε στην συμμετοχή στους Παγκρήτιους Μαθητικούς Αγώνες Σκακιού.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη φιλόλογο καθηγήτρια Ρουμπάκη Κυριακή για την αφοσίωσή της και τη στήριξή της στους μαθητές μας.

Η συμμετοχή των μαθητών μας σε αγώνες σκακιού ενισχύει όχι μόνο τις γνωστικές τους ικανότητες αλλά αναπτύσσει το ήθος τους. Το σκάκι εκτός από ένα παιχνίδι αποτελεί και μοναδικό μέσο ανάπτυξης της συγκέντρωσης, της λογικής και στρατηγικής σκέψης.

Επίσης, η συμμετοχή σε τέτοιες δραστηριότητες αναδεικνύει το ήθος των μαθητών μας, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους και την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με αξιοπρέπεια και ανδρεία.

Η δράση αυτή έχει μεγάλη σπουδαιότητα για το σχολείο μας, καθώς ενισχύει το κλίμα συνεργασίας και το πνεύμα ομαδικότητας.

Ο

Διευθυντής

Δημήτριος Χοϊλούς

About the author