Δράση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ξένων Γλωσσών

CategoriesΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔΡΑΣΕΙΣ

Το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας προωθεί την πολυγλωσσία, το σεβασμό στη διαπολιτισμικότητα και γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών το 2001 από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Την Τρίτη 26/09 διοργανώθηκαν στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας εκδηλώσεις και δράσεις στο πλαίσιο του Εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η συμπερίληψη των λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών και η ανάδειξη του γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης. Μέσα από ομαδικές βιωματικές δραστηριότητες και με διασκεδαστικά παιχνίδια οι μαθητές/τριες του 2ου Γυμνασίου ανακάλυψαν τον γλωσσικό πλούτο και τις δυνατότητες που προσφέρει η πολυγλωσσία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας συμμετείχαν με μεράκι και ενθουσιασμό και ασχολήθηκαν με ποικίλες δράσεις και εργαστήρια, όπως η κεραμική, το κολλάζ, η κατασκευή γιγάντιου πόστερ και σελιδοδεικτών. Επίσης έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια μνήμης και λεκτικά παιχνίδια γνώσεων. Ενώ ζωγράφισαν για να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών για το επίσημο μπλουζάκι της για το 2024.

Τα παιδιά μέσα από τις δράσεις ανέπτυξαν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, σύναψαν διαπροσωπικές σχέσεις, συνεργάστηκαν με όρεξη, ενώ παράλληλα διασκέδασαν και κυρίως εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Kάντε κλικ ΕΔΩ για το βίντεο της δράσης.

About the author