Δράσεις ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ μαθητών

CategoriesΔΡΑΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενέργεια του σχεδίου δράσης που αφορά στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ μαθητών. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης οι μαθητές των τμημάτων Α1, Α4 και Β3 ενημερώθηκαν για την έννοια της διαφορετικότητας και την αξία της αποδοχής του άλλου. Στη συζήτηση που ακολούθησε δόθηκε έμφαση στην ανάγκη συμπερίληψης σε κάθε ομάδα που αφορά στη σχολική ζωή ατόμων με διαφορετικές κοινωνικές, οικονομικές, φυλετικές και άλλες καταβολές.

Μετά το πέρας των συζητήσεων οι μαθητές, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και το ταλέντο τους, δημιούργησαν δικές τους εικαστικές συνθέσεις και συνθήματα σε πανό, τα οποία είχαν ως στόχο να προβάλλουν μηνύματα υπέρ της διαφορετικότητας στο σχολικό περιβάλλον.

Στο σχεδιασμό της παρούσας δράσης συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Μ.Μαραγκουδάκης, Ι.Ζαμπέλη, Χ.Καραγκεντσίδου, Μ.Ρώτα και Κ.Βερυκάκη. Στην υλοποίηση συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Χ.Καραγκεντσίδου, Μ.Ρώτα και Κ.Βερυκάκη από τον άξονα 3 που αφορά στις σχέσεις μεταξύ των μαθητών με τις καθηγήτριες Δ.Φανουράκη και Ε.Καρτσάκη από τον άξονα 1 που σχετίζεται με τη διδασκαλία, τη μάθηση και την αξιολόγηση.

 

About the author