Συμμετοχή σε δράση Etwinning – Eur’Evolution!

CategoriesΔΡΑΣΕΙΣ

Το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας για το σχολικό έτος 2021-2022 συμμετέχει ενεργά στο e-twinning. Το e-twinning αποτελεί μια ευρωπαϊκή δράση στα πλαίσια της οποίας σχολεία από διάφορες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με μαθητές ενός άλλου σχολείου, μιας άλλης χώρας, μιας άλλης κουλτούρας (διαπολιτισμική εκπαίδευση) συνειδητοποιώντας ότι η διαφορετική γλώσσα ή η απόσταση δεν στέκεται εμπόδιο στην επικοινωνία τους.

Το e-twinning είναι μια καινοτόμος παιδαγωγική δράση με πολλαπλά οφέλη (παιδαγωγικά, κοινωνικά, πολιτισμικά). Οι μαθητές μπορούν να:

  • ενισχύσουν τα κίνητρα για δημιουργική μάθηση και να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στη σχολική ζωή
  • αναπτύξουν τις τεχνολογικές δεξιότητές τους
  • διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντές τους
  • ξεφύγουν από τα όρια της πόλης τους και να αντιληφθούν την έννοια του «Ευρωπαίου πολίτη»
  • γνωρίσουν, συνομιλήσουν και ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και εμπειρίες με νέα άτομα δημιουργώντας φιλικές σχέσεις που θα κρατήσουν μελλοντικά
  • έρθουν σε επαφή με νέους πολιτισμούς, ήθη και έθιμα
  • συμμετάσχουν ισότιμα στη λήψη αποφάσεων
  • εξασκηθούν στη χρήση ξένων γλωσσών

Το Γυμνάσιο μας, τη φετινή χρονιά, συνεργάζεται με το College Saint Gabriel της Γαλλίας έχοντας υλοποιήσει μέχρι τώρα δυο κοινές δράσεις. Η πρώτη δράση που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2021 ήταν η ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων ευχετήριων καρτών μεταξύ των μαθητών που συμμετέχουν στη δράση «EuR?evolution». Οι μαθητές δημιούργησαν πρωτότυπες κάρτες και έστειλαν τις ευχές τους γραμμένες σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, γερμανικά) και αντίστοιχα έλαβαν τις ευχές των μαθητών από τη Γαλλία. Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2022, οι μαθητές του σχολείου μας έπρεπε να ζωγραφίσουν το όνομά τους στη γλώσσα τους αλλά και στη δεύτερη ξένη γλώσσα που διδάσκονται στα πλαίσια του σχολικού αναλυτικού προγράμματος (γερμανικά ή γαλλικά).

Οι δράσεις στο πλαίσια του «EuR?evolution» θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους (Ιούνιος 2022). Όλοι οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι μαθητές, το σχολείο και η τοπική κοινότητα από τη συμμετοχή του σχολείου μας στο e-twinning και ευχόμαστε αυτή να είναι η αρχή για πολλές μελλοντικές δράσεις.

Με εκτίμηση,

Βαφειάδου Ιωάννα

Βογιατζή Μαρία-Ελένη

Βουλτσίδου Νιόβη

Κοντού Μαρία

 

   

 

 

 

  

 

 

About the author