Διδακτική Επίσκεψη της Γ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας στο Μουσείο Ενδημικών και Σπάνιων Φυτών “Ροδάνθη” και το Σπίτι της Κριτσωτοπούλας στη Κριτσά

CategoriesΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔΡΑΣΕΙΣ

Διδακτική Επίσκεψη της Γ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας στο Μουσείο Ενδημικών και Σπάνιων Φυτών “Ροδάνθη” και το Σπίτι της Κριτσωτοπούλας στη Κριτσά

Την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024, οι μαθητές/τριες της Γ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας απήλαυσε μια εμβληματική διδακτική εμπειρία με την επίσκεψή της στο Μουσείο Ενδημικών και Σπάνιων Φυτών “Ροδάνθη” και το Σπίτι της Κριτσωτοπούλας στην πανέμορφη Κριτσά.

Το μουσείο “Ροδάνθη”, αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό της περιοχής, αφού φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή ενδημικών και σπάνιων φυτών που ευδοκιμούν στην περιοχή μας. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ποικιλία της τοπικής βλάστησης και να εμβαθύνουν στην κατανόηση της σημασίας της διατήρησης της βιοποικιλότητας.

Επίσης, η επίσκεψη στο Σπίτι της Κριτσωτοπούλας ανέδειξε την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Οι μαθητές / τριες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα δωμάτια του σπιτιού και να μάθουν για τη ζωή και την εποχή της Κριτσωτοπούλας, μιας σημαντικής προσωπικότητας της τοπικής ιστορίας.

Η διδακτική επίσκεψη αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους μαθητές να συνδυάσουν τη θεωρητική γνώση που αποκτούν στην τάξη με την πρακτική εφαρμογή και την εμβάθυνση στην τοπική κουλτούρα και φύση. Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις αυτού του είδους αποτελούν σημαντικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη διαμόρφωση των γνώσεων και των εμπειριών των μαθητών.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις συνοδούς καθηγήτριες που είχαν την ιδέα να προσφέρουν μια τέτοια εμπειρία στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.

About the author